Центральний банк Росії припинив діяльність шести українських банків на території Криму і Севастополя. Таке рішення прийнято регулятором для захисту інтересів вкладників та клієнтів, законні права яких були порушені через фактичну зупинку роботи філій банків, повідомляє прес-служба Центробанку.

Заборону на діяльність введено щодо підрозділів київських «Терра Банку», банку «Фінанси і кредит», комерційного банку «Фінансова ініціатива» та «Авант-банку», а також одеського «Фінростбанку» та дніпропетровського «Акцент-банку», повідомляє «Лента.ру».

Вкладники банків, зареєстровані за місцем проживання на території Криму, отримають компенсацію у розмірі 100 відсотків від суми, але не більше 700 тисяч рублів через Фонд захисту вкладників, створений за аналогією з Агентством зі страхування внесків. Компенсація буде виплачена у російських рублях за рахунками, відкритими до 1 квітня 2014 року.

Раніше Національний банк України заборонив банківським установам країни працювати в Криму. Нацбанк обґрунтував свій крок тим, що у нього немає можливості здійснювати банківське регулювання та нагляд, валютний контроль і державний фінансовий моніторинг за діяльністю банків на півострові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1483