Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що ключ до стабілізації ситуації на сході України перебуває не у Києві, а в Москві. Про це, як повідомляє урядовий портал, він заявив після зустрічі з міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром в аеропорту «Бориспіль».

За його словами, як тільки Росія перестане підтримувати прихильників федералізації, ситуація відразу поліпшиться.

Також він окремо зазначив, що участь посла Вольфганга Ішингера у круглому столі з національного діалогу «для нас є знаковою і визначальною, і ми вітаємо це».

У рамках національного діалогу, за словами глави уряду, планується обговорити п'ять питань: конституційну реформу, децентралізацію влади, боротьбу з корупцією, економічну та гуманітарну політику.

«Ми цінуємо роль ОБСЄ у підготовці та допомозі при проведенні такого національного діалогу», - додав Яценюк.

Також він наголосив, що позиція України щодо міжнародного формату переговорів залишається незмінною. «Ми вважаємо, що міжнародний формат переговорів має включати чотири сторони: Україну, Європейський Союз, США і Російську федерацію», - додав прем'єр.

Крім того, Яценюк заявив, що уряд зробить все, щоб президентські вибори, призначені на 25 травня, були проведені чесно і прозоро, «й Україна отримала легітимного президента».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165