Ситуація на півночі Луганської області, на заході Донбасу, на півдні Донецької області стабілізується. Про це, відкриваючи засідання Верховної Ради, заявив в.о. Президента, спікер парламенту Олександр Турчинов, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Разом із тим, зазначив Турчинов, у Донецькій та Луганській областях продовжують діяти численні збройні угруповання, «які вбивають людей, катують, викрадають громадян України, діють зухвало». Внаслідок їхніх злочинних дій, сказав керівник парламенту, гинуть офіцери і солдати Збройних сил та силових структур, цивільні люди.

«Для припинення злочинних дій влада продовжує антитерористичну операцію, мета якої - в першу чергу захистити життя і здоров'я наших громадян», - заявив голова Верховної Ради.

На пропозицію Турчинова народні депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що підстав для припинення антитерористичної операції на сході України немає.

В.о. голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський раніше заявив, що антитерористична операція в районі міст Красний Лиман, Слов'янськ і Краматорськ у Донецькій області, яку проводять українські силовики, перебуває у фінальній стадії.

Між тим, керівництво так званої «Луганської народної республіки» проголосило державний суверенітет за підсумками референдуму 11 травня.

Керівництво так званої «Донецької народної республіки» оголосило про суверенітет ДНР і звернулася до РФ з проханням про включення до складу Росії.

11 травня в Донецькій і Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198