Китай вважає, що «внутрішньополітичні справи в Україні мають вирішуватися самим українським народом». Про це заявив заступник міністра закордонних справ КНР Чен Гопін, відповідаючи на прохання прокоментувати підсумки референдумів у Донецькій та Луганській областях України.

«Вважаю, що референдуми в Україні - це внутрішньополітичні справи цієї країни. Курс зовнішньої політики Китаю передбачає невтручання у внутрішню політику іноземних держав. Законні інтереси представників усіх народностей в Україні мають поважатися», - сказав Чен Гопін, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, у неділю, 11 травня, в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Голова ЦВК з проведення референдуму в Луганській області Олександр Малихін заявив, що за незалежність Луганської області на вчорашньому референдумі проголосувало 96% виборців.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що в так званому референдумі у Луганській області взяло участь близько 24% виборців, у Донецькій - трохи більше 32%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161