Кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін в інтерв'ю Болгарському національному телебаченню висловив думку, що велика кількість людей, які взяли участь у референдумі на території Донбасу, - це своєрідний протест проти поведінки нинішньої влади стосовно них. Про це повідомляє прес-служба ПР.

«На мій погляд, велика кількість людей, які вийшли на волевиявлення, - це своєрідний протест проти того, як поводить себе сьогодні центральна влада стосовно них. Це бажання показати, що у людей є своя думка, свої інтереси, і вони готові їх захищати будь-яким доступним способом. Я вже не кажу законним, я кажу доступним, тому що сьогодні, на жаль, людей на вулиці вбивають без законів, без судів, без слідства та якоїсь вагомої причини. Коли йде війна, смерть людини сприймається по-іншому, а коли така локальна громадянська війна - це дуже страшно, тому що люди гинуть від зброї, яку куплено на гроші українських платників податків, що знаходиться у руках в українців і помирають від неї також українці», - підкреслив Добкін.

Він також зазначив, що нинішні протестні акції на південному сході - це дзеркальне відображення тих акцій протесту, які були свого часу на Майдані в Києві: там йшли проти всіх правил і проти закону, і сьогодні застосовують ті ж методи. На думку кандидата в президенти України, якщо б нова влада не розмовляла з жителями Донбасу мовою ультиматумів, ображаючи та принижуючи людей, застосовуючи подвійні стандарти, то не було б ні референдуму, ні загиблих людей, ні протестних настроїв.

«Якби нова тимчасова влада, а, на моє переконання, це вже не влада, а диктатура, відмовилася від війни проти власного народу, якби вона з перших днів свого правління не намагалася розмовляти мовою ультиматумів і сили з Донбасом, а простягла руку й запропонувала будувати Україну разом, я думаю, сьогодні не було б ні референдуму, ні загиблих людей, ні протестних настроїв.

Для того щоб це все зупинити, потрібно забрати війська з Донбасу й організувати великий «круглий стіл». Посадити за нього всіх учасників процесу - подобаються вони владі, не подобаються - треба дати всім можливість висловитися, а потім шукати компромісне рішення. Я думаю, що у нас така можливість ще де-факто зберігається», - зазначив Добкін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154