У Харкові апеляційний суд залишив під вартою активіста Антимайдану Гната Кромського, відомого на прізвисько Топаз.

Як повідомив адвокат Кромського Олександр Шадрін, відповідне рішення сьогодні, 12 травня, винесла суддя Апеляційного суду Харківської області Вікторія Яковлєва.

За словами адвоката, апеляційний суд вирішив залишити без зміни обраний запобіжний захід: Кромський буде утримуватися під вартою до 28 травня.

Шадрін зазначив, що, незважаючи на письмове прохання Кромського, його на судове засідання не доставляли. «Ми вважаємо це порушенням», - сказав адвокат, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що рішення апеляційного суду в Україні оскарженню не підлягає. Адвокат не виключив, що захист Кромского буде звертатися в Європейський суд з прав людини.

Як повідомляв ForUm, Гнат Кромський був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте апеляційний суд залишив Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня Кромський втік з-під домашнього арешту. 25 квітня СБУ затримала Топаза. 26 квітня він був узятий під варту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362