Усунутий від влади президент України Віктор Янукович порівняв становище в країні з ситуацією у нацистській Німеччині, а трагедію в Одесі - з крематоріями концтаборів в Освенцімі та Бухенвальді.

«Не погоджуся з тими, хто вважає, що тема фашизму в Україні роздута. Створюється враження, що нинішня Україна стала нагадувати Німеччину часів правління Гітлера», - заявив Янукович журналістам.

Він вважає, що тоді Німеччиною переслідувалися інакодумці, а зараз в Україні «цілі міста перебувають у блокаді тільки тому, що люди відстоюють свою точку зору, відмінну від правлячого режиму», повідомляє РІА «Новости».

«Весь світ досі здригається від злочинів нацистської Німеччини, всі пам'ятають крематорії Освенціма і Бухенвальда. А сьогодні в Україні відбувається те ж саме. Серце нормальної людини здригається від вигляду мертвих обпалених тіл, що прийняли мученицьку смерть в Одесі», - сказав Янукович.

Він додав, що разом із тим «частина суспільства, зомбована пропагандою, змогла не тільки прийняти це вбивство, але й радіти йому». «Це і є звичайний фашизм», - переконаний Янукович.

Нагадаємо, у ході сутичок в Одесі 2 травня загинуло 48 людей, більше 200 отримали травми і поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262