В ОБСЄ вирішили призначити німецького дипломата Вольфганга Ішингера (Wolfgang Ischinger) своїм представником з налагодження діалогу в Україні, повідомила в понеділок влада Швейцарії, що головує в цій організації.

«Український уряд прийняв нашу пропозицію призначити посла Ішингера модератором від ОБСЄ», - повідомив у Брюсселі голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер.

68-річний Ішингер - визнаний експерт у міжнародних відносинах, зазначає французька газета «Фігаро». Зокрема, в різний час він був послом Німеччини у США і Великобританії, а з 2009 року він є керівником щорічної Мюнхенської конференції з безпеки.

Крім того, Буркхальтер представив на засіданні комітету міністрів ЄС «дорожню карту» щодо врегулювання українського конфлікту, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми досягли критичного моменту в цій кризі. Необхідно якнайшвидше перейти до співпраці», - заявив він у ході свого виступу.

Як раніше повідомляв ForUm, чинний глава ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, який перебуває з візитом у Москві, повідомив, що організація підготувала «дорожню карту» щодо вирішення української кризи, яка найближчим часом буде представлена всім чотирьом сторонам, що підписали женевські домовленості.

8 травня, в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Яценюк заявили, що ініціюють проведення всеукраїнських круглих столів національної єдності за участю представників усіх політичних сил, громадянського суспільства, наукових кіл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

722