Прокуратура Києва почала кримінальне провадження за фактом приховування злочинів проти активістів Майдану. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Внаслідок службової недбалості керівників прокуратури Шевченківського району та районного управління міліції фактично не розслідувалися понад 350 фактів заподіяння громадянам тілесних ушкоджень під час подій у центрі столиці 18-20 лютого 2014 року. Такі дані були встановлені під час перевірки, проведеної апаратом прокуратури міста», - наголошується в повідомленні.

Через несумлінне ставлення співробітників правоохоронних органів району до виконання своїх службових обов'язків відбулося приховування злочинів від обліку.

Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським РУ ГУМВС України в місті Києві, наразі взагалі не відомо», - заявили в прокуратурі.

Згідно з повідомленням, все це завдало істотної шкоди правам та інтересам постраждалих, зробило неможливим швидке, повне та неупереджене розслідування скоєних проти них злочинів.

«Правоохоронці повинні були вносити дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та проводити слідство. Цього не було зроблено. Це є злочином, за який треба нести відповідальність», - заявив прокурор Києва Микола Герасимюк.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно керівників прокуратури і райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).
Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, за фактами фальсифікації посадовими особами органів МВС України матеріалів справ про адміністративні правопорушення стосовно учасників масових акцій протесту розпочато 43 кримінальні провадження.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

555