Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що програма допомоги МВФ Україні, оцінена організацією в 17 млрд дол., буде недостатньою, і її потрібно збільшити. Про це вона заявила в інтерв'ю одному з німецьких ділових видань.

«Україна потребує понад 17 млрд дол. у вигляді двосторонньої допомоги з-за кордону або фінансової допомоги від інших міжнародних фінансових організацій. Міжнародне співтовариство тут не має вибору», - зазначила голова Фонду.

За словами Лагард, криза в Україні має великий вплив на міжнародну торгівлю та прямі іноземні інвестиції. «Вона також впливає на міжнародні потоки капіталу й постачання енергоносіїв до Європи, тому що Україна є транзитною державою», - зазначила вона, повідомляє «Укрінформ».

На думку глави МВФ, сьогоднішня криза в Україні також матиме наслідки для світової економіки. «Криза в Україні небезпечна, її наслідки поки важко вимірювати, ризик її поширення на інші країни навряд чи можна передбачити. Однак це може мати серйозні економічні наслідки», - зазначила вона.

Нагадаємо, виконавча рада МВФ схвалила дворічну програму «стенд-бай» для України в обсязі 17,01 млрд дол. США (800% квоти) з негайним наданням 3,19 млрд дол. у межах виключної компетенції Фонду, при цьому наступні виплати залежатимуть від даних оглядів за критеріями ефективності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133