За незалежність Луганської області на вчорашньому референдумі проголосувало 96% виборців. Про це журналістам повідомив голова ЦВК з проведення референдуму в Луганській області Олександр Малихін.

За його словами, явка на референдум становила 75% - 1 млн 375 тис. 295 осіб. Із них «за» проголосували 96%, проти незалежності регіону - 3,9%.

Як повідомив прес-секретар ЦВК Василь Нікітін, сьогодні у Луганську відбудуться святкові заходи - мітинг, театралізоване дійство на честь створення та проголошення «Луганської народної республіки», повідомляє «УНІАН».

«Якщо люди будуть масово висловлюватися за входження до складу Росії, ми будемо обговорювати варіант проведення ще одного референдуму», - повідомив Нікітін.

Також він заявив, що президентські вибори 25 травня у «Луганській народній республіці» не відбудуться.

Як раніше повідомляв ForUm, у неділю, 11 травня, в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Влада так званої Луганської народної республіки обіцяє оголосити результати референдуму і план подальших дій на всенародному мітингу в понеділок, 12 травня.

Голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін не впевнений, що виборчкому найближчим часом вдасться сформувати офіційний підсумковий протокол референдуму, який пройшов у регіоні, і пропонує орієнтуватися на озвучені ним попередні підсумки - 89,07% за самостійність Донецької області.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що в так званому референдумі у Луганській області взяло участь близько 24% виборців, у Донецькій - трохи більше 32%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272