Політики мають припинити взаємні звинувачення і спрямувати спільні зусилля на пошуки виходу з кризової ситуації, що склалася на сході та півдні України. Адже, дивлячись на протистояння політиків, жителі цих регіонів лише переконуються в нездатності влади та опозиції розв’язати їхні проблеми. Про це в ефірі телепрограми Шустер Live заявив кандидат у президенти України Юрій Бойко.

«Обстановка ненависті, яка зараз існує у нас в країні, - це страшно. Йде не пошук шляху як зберегти єдину Україну, а взаємні звинувачення. А люди дивляться і думають: ви там усі одним миром мазані, як ви намагаєтесь зберегти країну за такої ситуації? Нам політикам потрібно зробити так, щоб цю обстановку ліквідувати. Ми всі в одному човні - і Добкін, і Кужель, і Бойко, і Шуфрич, і Гурвіц, - сказав Бойко, звертаючись до колег-політиків у студії Шустер Live. - Ми всі тут живемо. Тому нам усім потрібно виробити спільні шляхи, як зберегти єдину Україну».

Він зазначив, що сьогодні потрібно почути кожну сторону конфлікту. Адже своя правда буде і у донецьких шахтарів, які зазнали тортур від сепаратистів і розповіли про це в прямому ефірі, і у родичів одеситів, загиблих у недавньому протистоянні, повідомляють «Экономические известия».

«Мені шкода хлопців-шахтарів. Але уявіть собі, що на місці цих хлопців будуть батьки, матері, дружини або діти жителів Одеси, загиблих у Будинку профспілок. І у них буде інша правда. І коли вони її будуть розповідати, ми повинні нарешті зрозуміти», - підкреслив Бойко.

За його словами, хорошими сигналами для зниження градуса протистояння є ініціатива країн заходу щодо продовження діалогу в рамках Женевської конференції для вироблення системного підходу у вирішенні кризи.

Бойко також додав, що з проханням припинити протистояння звертаються сьогодні і ветерани Великої Вітчизняної війни, які пройшли всі її жахи і не хочуть їх повторення.

«Під час перепоховання загиблих на війні 45 радянських солдатів та офіцерів до мене підійшли ветерани і сказали - ви, політики, зробіть нарешті щось. Припиніть війну, адже ми відчули її на собі і не хочемо, щоб таке повторилося в майбутньому», - сказав Бойко.

Конфлікт потрібно вирішувати спільними зусиллями всього суспільства і тільки шляхом мирного діалогу, резюмував Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141