Результати телефонного опитування, проведеного на замовлення ТСН компанією GFK 6-8 травня, констатують, що деякі політики вичерпали підтримку свого електорату. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Питання «за кого ви могли б проголосувати?» дуже важливе. Воно демонструє максимально можливу електоральну базу кандидата. Цей показник свідчить про те, для якої кількості українців конкретний кандидат прийнятний. Тимошенко тут навіть не друга чи третя, а шоста. У неї практично немає можливості наростити рейтинг», - сказав Джангіров.

На його думку, така низька позиція Юлії Тимошенко в опитуванні свідчрить про неможливість збільшити свій рейтинг за час, що залишився до виборів.

«Це дослідження показує, що Тимошенко вичерпала свої можливості. Нинішній результат показує її ядерний електорат. Якісь зміни можливі лише, якщо хтось відмовиться від участі у виборах. Але навіть в цьому разі більше голосів піде її конкурентам», - стверджує він.

Також Джангіров вважає частиною політичного піару заяву прес-секретаря Юлії Тимошенко Марини Сороки про можливий замах на екс-прем'єра.

«Коли вона побачила ці рейтинги, то зрозуміла, що на неї готується замах. І відвернути вона його не може. Цей замах 25 травня може перетворити її на політичний труп. Це жарт, але що стосується заяв її прес-секретаря про можливий замах, то вони свідчать про те, що Тимошенко намагається нагнітати ситуацію і виставити себе потенційною жертвою. З 2002 року загроза життю - невід'ємна частина її політичного піару. Нічого дивного, що в електорально критичній ситуації вона вдається до цього прийому. Не здивуюся, якщо буде імітація замаху. Безстрашність і безпринципність може спонукати її на будь-які дії, навіть в яких буде завдано шкоди здоров'ю. Безстрашність і безпринципність - найстрашніше для вибухонебезпечної ситуації в Україні», - вважає експерт.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203