У середу, 14 травня, у парламенті відбудеться круглий стіл національної єдності, в ході якого буде обговорюватися ситуація, що склалася на сході України.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, в ході погоджувальної ради в парламенті заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

«Я впевнений, що з одного боку, проводячи системно заходи щодо боротьби з тероризмом, з іншого боку, знаходячи формат конструктивної розмови з регіонами, ми вийдемо з тієї кризи, куди штовхає нашу країну, на превеликий жаль, керівництво Російської Федерації, яке інспірує ці провокації, мета яких - повна дестабілізація ситуації в Україні та повалення української влади», - заявив він.

Турчинов нагадав, що спільно з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком зробив заяву про готовність вести діалог з тими, хто не зі зброєю в руках, а з позицією готовий сідати за стіл переговорів».

Спікер уточнив, що проведення такої відкритої бесіди у форматі круглого столу планується у середу, 14 травня, о 16:00 в парламенті.

За його словами, до участі запрошені представники місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, діячі науки і культури, а також «інші люди, які мають авторитет у цьому регіоні».

Турчинов висловив сподівання, що до участі в цьому круглому столі долучаться і парламентські фракції.

Нагадаємо, 8 травня в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Яценюк заявили, що ініціюють проведення всеукраїнських круглих столів національної єдності за участю представників усіх політичних сил, громадянського суспільства, наукових кіл.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134