Результати телефонного опитування, проведеного на замовлення «ТСН» компанією GFK 6-8 травня, свідчать про невизначеність українців, а також про зміну фаворитів перегонів. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«Результати опитування свідчать про невизначеність, яка зараз є в українському суспільстві. Мова йде не тільки про невизначеність вибору, але й про тривожність, невідання перспектив, які людям здаються песимістичними на сьогодні, хоча надія на краще є. Ще це свідчить і про те, що ставлення виборців до кандидатів змінюється в ході передвиборних перегонів», - сказав Копатько.

На його думку, електоральні симпатії змінюються, хоча до виборів президента залишилося два тижні.

«Питання тут навіть не в особистостях кандидатів у президенти, а в незадоволеному суспільному запиті. Будь-хто з кандидатів може отримати якісь дивіденди за певної поведінки. Зараз ситуація може стрімко змінюватися», - вважає соціолог.

«Деякі кандидати активно представлені в медіа-просторі, й українці оцінюють їхню поведінку. Це формує ставлення людей. Ставлення до політичних персон стрімко змінюється. Дуже мінлива думка українців про нинішніх політичних персонажів. Хто ще вчора міг бути фаворитом, а уже сьогодні громадська увага може зміщуватися в бік іншої персони, тому що вибір відбувається під тиском зовнішніх і внутрішніх обставин», - пояснює він.

Також соціолог вважає, що результати виборів президента України можуть бути несподіваними. «Все може бути дуже цікаво і непередбачувано. Але не будемо забігати наперед, усе продемонструють результати», - додав Копатько.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205