Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук закликає політиків керуватися здоровим глуздом у прийнятті рішень геополітичного масштабу. Про це йдеться в блозі політика на сайті Руху.

Медведчук нагадав, що вміння шукати компромісні рішення не раз рятувало людство. Так, у 1962 році під час Карибської кризи світ перебував на межі ядерної війни. «І в Вашингтоні, і в Москві було досить гарячих голів, які вимагали розпочати військові дії, - зазначив Медведчук. - Однак знайшлися розсудливі політики, які зуміли налагодити діалог між керівниками двох наддержав. Після переговорів американських і радянських дипломатів криза пішла на спад. Тоді, вперше за багато років, у США і СРСР заговорили про припинення гонки ядерного озброєння».

Заклики колишніх співробітників ЦРУ, ФБР та Держдепартаменту США з руху «Ветерани розвідки за розсудливість» до Барака Обами негайно організувати особисту зустріч з президентом Володимиром Путіним для вирішення української кризи, на думку Медведчука, вселяють надію на її подолання.

Лідеру «УВ» «приємно усвідомлювати, що в США є достатньо розсудливих людей, здатних реально оцінювати ситуацію». «На тлі нещодавніх заяв американських сенаторів (про виділення Україні фінансової допомоги для ведення військових дій) така позиція «Ветеранів розвідки за розсудливість» вселяє надію, що українську кризу все-таки можна подолати», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120