У Москві розраховують, що референдуми в Донецькій та Луганській областях вестиме за собою цивілізований діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська. Про це повідомила прес-служба Кремля.

«У Москві з повагою ставляться до волевиявлення населення Донецької та Луганської областей і виходять з того, що практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізованим шляхом, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська», - йдеться в повідомленні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«В інтересах налагодження такого діалогу вітаються будь-які посередницькі зусилля, в тому числі по лінії ОБСЄ», - зазначили в прес-службі президента РФ.

Нагадаємо, прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков напередодні заявив, що президент РФ Володимир Путін сформулює своє ставлення до референдуму про статус Донецької та Луганської областей «за їхніми підсумками».

У неділю, 11 травня, в Донецькій і Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Влада так званої Луганської народної республіки обіцяє оголосити результати референдуму і план подальших дій на всенародному мітингу в понеділок, 12 травня.

Голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін не впевнений, що виборчкому найближчим часом вдасться сформувати офіційний підсумковий протокол референдуму, який пройшов у регіоні, і пропонує орієнтуватися на озвучені ним попередні підсумки - 89,07% за самостійність Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223