Голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін не впевнений, що виборчкому найближчим часом вдасться сформувати офіційний підсумковий протокол референдуму, який пройшов у регіоні, і пропонує орієнтуватися на озвучені ним попередні підсумки - 89,07% за самостійність Донецької області.

«Ми планували до 15.00 сформувати підсумковий протокол референдуму, підписаний всіма членами Центральної виборчої комісії. Проте через напружену ситуацію в Донецькій області найближчим часом це зробити навряд чи вдасться», - сказав Лягін у коментарі «Інтерфаксу».

«У зв'язку з цим ми свідомо оприлюднили попередні результати голосування, на які ми й будемо орієнтуватися: 89,07% - за самостійність Донецької області, 10,19% - проти, 0,74% - зіпсованих бюлетенів», - зазначив Лягін.

Він не зміг назвати терміни, в які може бути складений офіційний протокол референдуму. «Доставка бюлетенів з місць може зайняти тиждень, але точні терміни я назвати не можу», - зазначив він.

За словами Лягіна, в будь-якому разі, о 15.00 відбудеться чергова прес-конференція ЦВК ДНР. «Мені б дуже хотілося називати точні цифри з урахуванням підрахунку більшої кількості бюлетенів, але не знаю, чи вдасться це зробити», - зазначив Лягін.

У Донецькій області близько 3 млн виборців.

У неділю, 11 травня, в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Влада так званої Луганської народної республіки обіцяє оголосити результати референдуму і план подальших дій на всенародному мітингу в понеділок, 12 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164