Сьогодні, 9 травня, за ініціативою Київської міської організації Партії регіонів відбулися урочистості з нагоди Дня Перемоги. Вже традиційно, у столичному парку Вічної Слави поклали квіти та гірлянди до Могили Невідомого Солдата.

На згадку про подвиг ветеранів учасники акції надягли георгіївські стрічки в поєднанні з жовто-блакитними смужками.

«Українська стрічка - це символ перемоги, а український прапор - символ того, що Україна найбільше постраждала у Великій Вітчизняній війні. Загинула найбільша кількість українців і вони, як ніхто, заслуговують відзначати цей день і вважати його святом Перемоги, святом миру добра. Я вдячний всім, що сьогодні наш захід пройшов мирно, з посмішками. Тут зібралися
активісти партійних організацій, люди самі нас просили, щоб обов'язково була хода. Вона не така велика як зазвичай. Через анонсування безлічі провокацій, ми наші заходи скоротили до мінімуму, але данину пам'яті тим людям, які загинули у війні, ми були зобов'язані віддати», - зазначив лідер фракції Партії регіонів у Київраді Володимир Філіппов.


Незважаючи на застереження, акція пройшла мирно і без провокацій, до неї приєдналися ветерани Великої Вітчизняної війни, визволителі Києва та України, діти війни, народні депутати України та сотні небайдужих киян.

«Георгіївська стрічка - це символ перемоги, який ми визнали ще в 1945 році, а точніше у 1943 році. Ми не повинні соромитися символів перемоги, а робити так, щоб інші не могли їх використовувати. Відрікатися від своїх символів - це значить відректися від своєї історії. Той, хто відрікається від історії, - не має права на майбутнє. Ми повинні подолати сепаратистські
настрої, якими б кольорами вони не прикривалися! Ми повинні забезпечити єдність, і щоб люди, незалежно від того, де вони проживають і якою мовою розмовляють, були почуті і визнані зі своїми громадянськими правами. Я переконаний, що 9 травня, незважаючи на анонсовані провокації, відбудеться єднання, тому що це святий день нашої великої Перемоги», - сказав народний депутат України, голова Київської міської організації Партії регіонів Нестор Шуфрич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298