Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов привітав співвітчизників з Днем Перемоги.

«Це особливо емоційне свято, яке об'єднує всі покоління, переповнює загальними почуттями радості і печалі. Ми щиро шануємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід'ємне право жити вільно на рідній землі, які разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи», - йдеться у привітанні, опублікованому на президентському сайті.

«Крізь полум'я битв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок й непоправні втрати йшов наш народ своєю хресною дорогою до великої перемоги. Цими травневими днями в кожній родині згадують про рідних, які не повернулися з тієї страшної війни, не дожили до сьогоднішнього свята. Вічна їм і світла пам'ять!», - зазначив Турчинов.

Він переконаний, що й наші діти та їхні нащадки ніколи не забудуть про жертовність і величний подвиг українців, яким по праву належить одне з головних місць у славній когорті переможців.

За словами Турчинова, тих, хто зброєю чи своєю працею наближав перемогу залишилося 1 млн 600 тис. ветеранів. Із них лише 32 тис. безпосередніх учасників кровопролитних битв і 55 тисяч інвалідів війни.

«Ми, пам'ятаючи про неоплачений перед вами борг, робитимемо все можливе, щоб забезпечити вам гідні умови життя, надійний соціальний захист і повагу в суспільстві. Ми сповнені рішучості примножувати успадковані від вас цінності, захищати мир і розвивати наш прекрасний спільний дім під назвою Україна», - заявив в.о. Президента.

Турчинов побажав ветеранам міцного здоров'я, душевного тепла, миру, щасливих та довгих років життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401