Незважаючи на деякі песимістичні прогнози, позачергові вибори президента 25 травня відбудуться на всій території України. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомили Forum'у у відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Він також зазначив, що за ініціативою Центральної виборчої комісії сьогодні під головуванням голови Верховної Ради України, виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова відбулася нарада щодо окремих питань підготовки позачергових виборів президента.

За його словами, особливу увагу під час наради було приділено питанням захисту виборчих прав громадян, які мешкають у Донецькій та Луганській областях, питанням безпеки роботи окружних виборчих комісій та органів ведення державного реєстру виборців.

Охендовський наголосив, що керівникам правоохоронних органів було дано доручення вжити вичерпних заходів для гарантування безпеки виборців у день голосування, нормального функціонування окружних і дільничних виборчих комісій, особистої безпеки їхніх членів, належної охорони виборчої документації. Також було дано доручення забезпечити необхідні умови для роботи органів ведення державного реєстру виборців у Донецькій та Луганській областях.

За його інформацією, на сьогодні залишається заблокованим доступ до бази даних реєстру для 34 органів ведення із 62, які утворені в Донецькій області, 3 органів із 34 - у Луганській області.

Крім того, внаслідок протиправного перешкоджання роботі окружних виборчих комісій своєчасно не утворені дільничні виборчі комісії у 12 округах Донецької області та одному виборчому окрузі у Луганській.

«Підсумки наради дають серйозні підстави сподіватися, що, незважаючи на деякі песимістичні прогнози, позачергові вибори президента України 25 травня відбудуться на всій території України, в усіх її регіонах, де проведення голосування передбачене законом. Також є всі підстави розраховувати і на те, що всі без винятку виборчі комісії зможуть скласти відповідні протоколи й належним чином доставити їх у Центральну виборчу комісію після дня голосування», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявляє, що центральна виборча комісія в будь-якому разі оголосить результати позачергових президентських виборів, які повинні відбутися 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415