Наступний раунд переговорів у форматі «5+2» щодо придністровського врегулювання, ймовірно, відбудеться на початку червня, заявила віце-прем'єр і міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Наталія Герман, виступаючи на засіданні Постійної ради ОБСЄ, передає РІА «Новости».

«Ми сподіваємося, що не буде більше ніяких попередніх умов і наступний раунд переговорів у форматі «5+2» відбудеться на початку червня цього року», - сказала Герман.

При цьому Герман висловила заклопотаність у зв'язку з небезпекою поширення нестабільності в Україні на ситуацію в Придністров'ї.

«У Молдови достатньо причин турбуватися щодо поточної кризи в Україні та можливого ефекту поширення», - сказала вона.

У ході переговорів Герман пропонує перенести «тактику малих кроків», яка успішно застосовувалася раніше в питаннях транспорту, торгівлі, банківського сектора та телекомунікацій, на питання політики і безпеки.

«Ми не маємо почати говорити про статус Придністров'я негайно після відкриття так званого «третього кошика». Питання всеосяжного політичного врегулювання потребують детальної підготовки. Тим часом, ми могли б почати розглядати деякі аспекти політики і безпеки, які б зміцнили довіру між сторонами і змалювали б політичні рамки для рішень», - сказала міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274