Україна не визнає борг за природний газ у розмірі 3,5 млрд дол., що пред'являється російським газовим монополістом, компанією «Газпром», «Нафтогазу України». Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан на прес-конференції в Києві.

«Ми не сприймаємо такий борг», - сказав міністр.

У той же час він відмовився називати суму боргу, яку українська сторона вважає прийнятною, повідомляє «УНІАН».

«До суду, або до врегулювання ситуації, я не називатиму суму», - сказав Продан.

Також міністр зазначив, що наступного тижня, в понеділок, у Брюсселі збереться тристороння робоча група з вироблення пропозицій для вирішення газових питань ЄС, України та Росії.

Коментуючи заяву російської сторони про можливе переведення НАК «Нафтогаз України» на авансові платежі за червневе постачання газу, Продан сказав: «Ми не можемо зробити передоплату по 485 дол. за тисячу кубометрів».

Як раніше повідомляв ForUm, за даними «Газпрому», борг України за газ зріс до $3,51 мільярда.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова впродовж 10 днів погасити всі борги перед РФ за газ, якщо його вартість буде встановлена на рівні 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

За результатами тристоронньої зустрічі 2 травня у Варшаві, Україна, Євросоюз і Росія дійшли згоди в питанні ціни на російський природний газ для Києва.

Як повідомлялося, уряд України і НАК «Нафтогаз України» розпочали процедуру подання в суд позову до російського «Газпрому».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276