Депутати Держдуми хочуть відкрити прокурорам доступ до інформації про клієнтів банків. Відповідний проект поправок до закону «Про банки та банківську діяльність» був внесений у нижню палату парламенту депутатами Миколою Макаровим, Володимиром Поневежським, Юрієм Синельщиковим та Олександром Тарнавським.

Згідно з нормативним актом прокурори зможуть запитувати у кредитних організацій інформацію про рахунки, операції та депозити фізичних осіб, компаній, а також індивідуальних підприємців без суду, пишуть banki.ru.

Як уточнюється в пояснювальній записці до законопроекту, прокурори зможуть отримувати зазначені відомості, якщо це необхідно для виконання їхніх законних обов'язків».

Зміни пропонується внести до статті 26 закону «Про банки та банківську діяльність». За задумом авторів документа, ці заходи покликані допомогти прокурорам у боротьбі з корупцією серед посадових осіб.

Наразі доступ до відомостей, що становлять банківську таємницю, можуть отримувати, зокрема, суди, судові пристави, організації, які займаються страхуванням вкладів, слідчі, податкові та митні органи, Рахункова палата, позабюджетні фонди.

Нагадаємо, в 2011 році українцям дозволили не надавати банкам особисті дані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272