Обидва нинішні фаворити президентських перегонів однаково далекі від реалій південного сходу, однаково малоприйнятні для тамтешнього виборця - і тому їм знадобиться політичний посередник у діалозі з місцевими громадами. Таку точку зору висловив політолог Олексій Голобуцький, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

«Згідно з результатами соціологічних опитувань, жоден із кандидатів у президенти не набере більше 50% голосів, а значить вибори, найімовірніше, відбудуться у два тури. І однією з умов легітимності результату стане ступінь участі виборців саме проблемного південного сходу - скільки їх прийде на дільниці і як проголосує», - заявив Олексій Голобуцький.

На думку політолога, в такій ситуації «голос» південного сходу буде критично необхідний обом претендентам.

«Боротьба за голоси цих виборців передбачає діалог з людьми у зрозумілих термінах, на актуальні саме тут теми. Судячи з сьогоднішніх заяв обох фаворитів, вони явно «не володіють питанням», так й не прагнуть. А з прийнятних для населення південного сходу, і для влади медіаторів в активній політиці на сьогодні залишилася тільки Королевська - інші або тихо зникли, або радикалізувалися до крайності і «пішли на маргінес», - сказав політолог.

Враховуючи той факт, що зараз на південному сході немає єдиного прийнятного лідера, Наталія Королевська стає ключовою політичною фігурою для реалізації державного діалогу в цій частині країни, вважає Голобуцький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290