Росія забрала від кордону з Україною навіть підрозділи тактичної ланки. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

«З метою виключення подальших провокацій ми забрали від кордону (з Україною) навіть підрозділи тактичної ланки, які виконували тренувальні завдання на полігонах. Саме про це міністр оборони РФ поінформував свого американського колегу (Чака Хейгела) у телефонній розмові», - зазначив він.

Між тим «у прикордонні розгорнуто 15-тисячне угруповання українських військ. Відновлено призов у Збройні сили України, - заявив Антонов. - Одночасно йде нарощування натовського угруповання військ у Східній Європі», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Заступник міністра наголосив, що в умовах кризи в Україні, такі дії, щонайменше, не сприяють деескалації напруженості у країні.

«Зі свого боку закликаємо «офіційних представників НАТО і Пентагону відмовитися від цинічного введення в оману світової громадськості щодо реального стану справ на російсько-українському кордоні», - підкреслив Антонов.

Нагадаємо, 7 травня президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ забрала війська від українського кордону в місця постійних навчань.

Міністерство оборони США не підтверджує дані про те, що російські війська відійшли від кордону з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400