Міністерство внутрішніх справ заявляє про затримання головних фігурантів організацій, які діяли 2 травня в Одесі.

Як повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС з посиланням на заступника міністра Сергія Чеботаря, затримані Давидченко і Долженков уже відправлені до Києва для проведення слідчих дій.

За словами представника МВС, «на території Одеської області працювали екстремістські і злочинні угруповання, які робили все для того, щоб дестабілізувати обстановку в області».

«Працювали спільно з деякими структурами іноземних держав для того, щоб підняти невдоволення проросійського населення в області», - сказав він.

«Незабаром будуть затримані ще фігуранти цієї справи. Зокрема, ті, хто підбурював людей до протиправних дій в Одесі. Це екстремісти, які виконували завдання і були підбурювані, за нашими даними, з-за кордону і контактували з представниками близького зарубіжжя. Я маю на увазі Придністров'я», - зазначив Чеботар.

Він нагадав, що МВС відразу після подій 2 травня звільнив низку міліцейського керівництва в області.

«Що стосується Фучеджи, то прокуратура його затримувала вже як цивільну особу. Це провадження перебуває в правовому полі Генеральної прокуратури», - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, 7 травня Служба безпеки України повідомила про затримання одного з організаторів масових заворушень 2 травня в Одесі.

Дмитро Фучеджи працював заступником керівника міліції Одеської області з питань громадської безпеки й особисто був у центрі Одеси 2 травня, під час сутичок проросійських і проукраїнських активістів, які призвели до численних людських жертв.

Також він виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

У ході сутичок в Одесі 2 травня загинуло 46 людей, більше 200 отримали травми і поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286