На думку Віктора Медведчука, заяви дипломатів та співробітників американських спецслужб щодо ситуації в Україні свідчать про готовність США профінансувати новий етап протистоянь в нашій країні. Про це лідер «Українського вибору» пише у своєму блозі на сайті Руху.

«США готові профінансувати новий етап протистоянь та агресії в Україні. Такий висновок можна зробити із заяв впливових представників «партії війни» Штатів - сенатора Джона Маккейна і колишнього радника президента США Збігнєва Бжезинського. Політики настійно рекомендують президентові Бараку Обамі озброїти Україну, щоб та могла впевненіше «боротися» і «протидіяти», - зазначив Медведчук.

Політик нагадав, що донині дипломати і співробітники спецслужб «давали поради та рекомендації новій владі (досить згадати візит глави ЦРУ Джона Бреннана на вікенд до Києва перед початком спецоперацій на південному сході України)».

«Однак заяви ветеранів американської дипломатії, які прозвучали практично синхронно, можна розцінювати як перехід до гарячої фази українського конфлікту. Вона, швидше за все, вже почалася, але розвиток подій, схоже, не влаштовує заокеанських «яструбів», - вважає лідер «Українського вибору».

Крім того, Медведчук цитує відомого американського економіста і публіциста Пола Крейга Робертса, який упевнений, що «Вашингтон не зацікавлений у вирішенні кризи в Україні. Зазнавши невдачі в захопленні країни і витісненні Росії з військово-морської бази на Чорному морі, Вашингтон знайшов нові можливості в умовах кризи».

На думку лідера «Українського вибору», 100 мільйонів доларів, які США пропонують виділити Україні як військову допомогу, не стануть інвестиціями в український ОПК. «Ці гроші підуть на ескалацію агресії і спровокують нові конфлікти та протистояння в країні. Така істинна мета США», - підкреслив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213