Апеляційний суд Києва знизив розмір застави для колишнього ректора Національного університету податкової служби Петра Мельника з 30 млн грн до майже 600 тис. грн.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передає «ЛігаБізнесІнформ».

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ скасувала постанову судді Печерського райсуду Києва від 22 квітня 2014 року в частині визначення підозрюваному П. В. Мельнику розміру застави», - йдеться в повідомленні.

Мельнику знизили заставу з 25 тисяч до 500 мінімальних заробітних плат.
Суд виніс ухвалу, якою апеляційну скаргу адвоката Мельника задовольнив частково.

Але в суді не повідомили, чи вніс екс-ректор цю заставу і чи випустили його з-під варти.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 квітня Печерський районний суд Києва обрав для колишнього керівника Національного університету податкової служби (Ірпінь, Київська область), колишнього депутата Верховної Ради Петра Мельника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в сумі 22,8 млн гривень.

1 квітня співробітники ГУБОЗ на виконання ухвали Печерського районного суду м. Києва затримали колишнього ректора Національної податкової академії Петра Мельника в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів з Лондона.

Мельник був затриманий 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій виш.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він утік з-під домашнього арешту.

13 серпня його оголосили у міждержавний розшук, а 14 серпня - у міжнародний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250