Влада України повинна захистити територіальну цілісність країни і звільнити тимчасово окуповані території. Про це йдеться в заяві в.о. Президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова, поширеній прес-службою.

«Українська влада ніколи не проводила каральних операцій на сході країни. Силові структури захищають життя та здоров'я громадян у рамках антитерористичної операції, що проводиться проти терористів, диверсантів та інших злочинців, які вбивають, катують, викрадають наших громадян», - зазначив Турчинов.

«Ми повинні захистити територіальну цілісність країни і звільнити тимчасово окуповані території», - додав він.

При цьому Турчинов зазначив, що українська влада готова до діалогу з тими, хто хоче говорити і домовлятися з конкретних питань розвитку єдиної України, проте в.о. Президента виключає діалог з терористами.

«Ми готові обговорювати ці питання з представниками місцевого самоврядування, з громадськими активістами та підприємцями Донецької і Луганської областей, однак з озброєними злочинцями, на руках у яких людська кров, цивілізовані держави розмови не ведуть. Згідно із законом, їх знешкоджують», - сказав він, зазначивши, що під оголошену для жителів східних регіонів амністію потраплять тільки ті, хто добровільно складе зброю і звільнить приміщення і хто не причетний до вбивств та інших тяжких злочинів».

Нагадаємо, 7 травня Путін на спільній прес-конференції в Москві з президентом Швейцарії та головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером у Москві заявив про відведення російських військ від кордону з Україною, про важливість проведення президентських виборів в Україні, а також закликав перенести референдум у східних областях, призначений на 11 травня, і провести круглий стіл за участю всіх сторін конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484