У Службі безпеки України підтвердили факт обміну трьох співробітників спецпідрозділу «Альфа», яких утримували в полоні у Слов'янську.

«Ми підтверджуємо, що захоплені раніше в полон бійці спецпідрозділу «Альфа» були обмінені», - повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу СБУ.

Як стало відомо, обміняли їх на Павла Губарєва.

У прес-службі також додали, що СБУ вживає всіх заходів для звільнення всіх заручників, які перебувають у полоні.

Раніше про факт обміну повідомив «Інтерфакс» «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов. «Дійсно, Павла звільнили. Ми обміняли трьох співробітників СБУ на трьох наших прихильників, у тому числі вдалося і Павла звільнити», - сказав він агентству по телефону.

Пономарьов уточнив, що наразі Губарєв уже перебуває на території, підконтрольній озброєним проросійським активістам.

Нагадаємо, Павло Губарєв був проголошений «народним губернатором» Донецької області на мітингу проросійських активістів у Донецьку 1 березня.

За інформацією СБУ, йому інкримінується скоєння злочинів за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частиною 1 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та статтею 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) КК України.

6 березня співробітники СБУ за участю бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали Губарєва.

7 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу Губарєву у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210