Кабінет Міністрів України зобов'язаний завантажити державні підприємства східної України державними замовленнями. Про це під час виїзного засідання Кабміну, яке проходить у Харкові, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Нам необхідно завантажити наші підприємства державними замовленнями. Насамперед, це стосується підприємств східної України», - сказав Яценюк.

За його словами, в першу чергу уряд має звернути увагу на підприємства східної України, оскільки вони орієнтовані на ринок Росії, яка й далі продовжить «закручувати гайки», передає «УНІАН».

Яценюк підкреслив, що підприємства східної України «повинні почути, що уряд буде замовляти».

За його словами, державні замовлення повинні отримати підприємства військово-промислового комплексу, інфраструктури, транспорту та машинобудування.

Яценюк також додав, що Харківський завод імені Малишева, який виробляє бронетехніку, має найближчим часом отримати державні замовлення і доручив провести зустріч з керівництвом підприємства, визначившись, що держава може замовити на заводі ім. Малишева.

Яценюк акцентував, що профільні керівники також мають виявити зовнішні ринки, які готові придбати продукцію заводу ім. Малишева.

Нагадаємо, Кабмін проводить сьогодні виїзне засідання в Харкові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302