Президент Росії Володимир Путін закликає представників сходу України відкласти запланований на 11 травня референдум, щоб створити для нього умови.

«Просимо представників південного сходу України, прихильників федералізації країни перенести запланований на 11 травня поточного року референдум», - сказав Путін на прес-конференції в середу.

Також він закликав київську владу негайно припинити всі операції на сході України, передає «ИТАР-ТАСС».

Він додав, що «такий спосіб розв’язання внутрішньополітичного конфлікту не є надійним шляхом до вирішення всіх внутрішньополітичних суперечок».

Росія зацікавлена в тому, щоб криза в Україні вирішувалася якнайшвидше і з урахуванням інтересів усіх громадян цієї країни, де б вони не проживали, підкреслив Путін.

«Найголовніше - це налагодити прямий повноцінний діалог між сьогоднішньою київською владою і жителями південного сходу України, в ході якого представники південного сходу України могли б переконатися в тому, що їхні законні права в Україні будуть гарантовані», - підкреслив президент.

Але ситуація в Україні розвивається за найбільш несприятливим сценарієм, і винні в цьому ті, хто організував державний переворот у Києві, вважає президент РФ.

У зв'язку з цим Росія просить прихильників федералізації перенести референдум з 11 травня на пізніший термін, щоб створити для нього умови», - заявив Путін.

Прокуратура оскаржила в судах рішення обласних і міських рад Луганської та Донецької областей про призначення референдумів щодо статусу цих регіонів.

Нагадаємо, народний депутат України Олег Царьов заявляє, що найближчою метою протестних рухів на сході України відтепер є «незалежність і суверенітет Луганської та Донецької республік», які будуть створені за результатами референдуму 11 травня.

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що жодна цивілізована країна не визнає псевдореферендум, запланований на 11 травня, у Донецькій та Луганській областях і що цей захід лише далі розділить Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435