Прокуратура міста Києва скасувала рішення заступника міського голови - секретаря Київради Галини Гереги про відкликання членів Наглядової Ради ПАТ ХК "Київміськбуд" - М.Порайка, О.Клочака і Е.Арустамяна. Про це йдеться в офіційному повідомленні прокуратури Києва.
 
Прокуратурою міста Києва була проведена перевірка законності скасування КГС, як акціонером, довіреностей на представництво інтересів територіальної громади Києва у засіданнях Наглядової Ради «Київміськбуду».
 
«Встановлено, що заступником міського голови - секретарем Київради Герегою Г.Ф. 24.04.2012 видано доручення Клочаку О.З., Порайку М.В. та Арустамяну Е.М. на представлення інтересів територіальної громади Києва у засіданнях Наглядової Ради ПАТ ХК «Київміськбуд».
 
Однак, всупереч вимогам Конституції України, ЗУ «Про місцеве самоврядування» та Регламенту КГС, вами, як заступником міського голови - секретарем Київради одноосібно, без наявних на те повноважень і без погодження відповідними комісіями Київради, до функціональної спрямованості яких належить це питання, листом від 23.04.2014 повідомлено ПАТ ХК «Київміськбуд» про скасування відповідних довіреностей, якими зазначених осіб уповноважено представляти інтереси територіальної громади Києва у засіданнях Наглядової Ради ПАТ ХК «Київміськбуд» , - йдеться в документі.
 
Крім того, відповідними листами зазначених осіб було оголошено про скасування вказаних доручень.
 
У прокуратурі роз'яснили, що згідно з низкою правових законодавчих актів України повноваження щодо внесення змін до Наглядової ради можуть прийматися лише під час Загальних Зборів акціонерів, а також щодо попереднього розгляду відповідними комісіями Київради.
 
«Отже, ви як заступник міського голови - секретар Київради не наділені повноваженнями щодо скасування довіреностей ... а значить вони не можуть бути скасовані», - йдеться в документі.
 
«Згідно із ЗУ «Про акціонерні товариства» та Статутом ВАТ ХК «Київміськбуд» обрання членів Наглядової ради є виключно компетенцією загальних зборів акціонерного товариства. Члени наглядової ради обираються шляхом кумулятивного голосування терміном на 3 роки», - йдеться в документі.
 
Згідно з ним, рішенням загальних зборів акціонерів ПАТ ХК "Київміськбуд" від 25.04.2012 року Наглядова Рада товариства у складі КМР обрана в особі М.Порайка, О.Клочака і Е.Арустамяна.
З огляду на це, прийняття рішення про дострокове припинення повноважень членів наглядової ради та їх відкликання повинно прийматися тільки на Зборах акціонерів.
«Разом із тим до порядку денного загальних зборів акціонерів ПАТ ХК «Київміськбуд» не включалося питання про дострокове припинення повноважень представників членів Наглядової ради М.Порайка, О.Клочака і Е.Арустамяна», - наголошується в документі.

Таким чином, Наглядова рада ПАТ ХК «Київміськбуд» у складі М.Порайка, О.Клочака і Е.Арустамяна є легітимною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227