У Генеральній прокуратурі України закликають утриматися від будь-яких акцій 9 травня, а Служба безпеки України назвала найнебезпечніші регіони.

Під час брифінгу глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що «найбільшим магнітом для провокацій, диверсійних актів, можливо, і терористичних, із застосуванням зброї та вибухівки» на 9 травня, безумовно, залишається Донецька область. Найнебезпечніші - це райони Слов'янська та Краматорська, де триває антитерористична операція», - сказав Наливайченко, додавши, що в цих районах тривають бойові зіткнення, де чиниться збройний опір правоохоронним органам.

Керівник СБУ також зазначив, що сьогодні у Львівській області була затримана група людей, які ввозили вибухівку і кілька сотень метрів дроту, повідомляє «УНІАН».

«Наше завдання - зупинити, і не дати потрапити цьому в будь-яку область, а також разом із МВС вжити запобіжних заходів, щоб не було злочинних дій. Також нашим завданням є те, щоб масові акції із вшанування Перемоги та ветеранів пройшли максимально мирно і без залучення воєнізованих, військових, спортивних та інших структур. Це значно спростить роботу правоохоронних органів і СБУ. Тому наша рекомендація для всіх ветеранських, громадських організацій і населення наших міст - вшановувати пам'ять, спокійно брати участь у мирних акціях, але разом із тим не піддаватися на провокації типу референдумів незаконних, протистоянь. У кожному разі, не заважати правоохоронним органам затримувати там, де будемо бачити, - злочинців чи правопорушників», - зазначив Наливайченко.

У свою чергу, в.о. генпрокурора Олег Махніцький повідомив, що дав доручення прокурорам, щоб вони проводили профілактичну роботу серед населення у всіх регіонах України - «утриматися цими днями від будь-яких акцій».

«Я доручив прокурорам, щоб вони провели профілактичну роботу, бесіди з представниками політичних партій, громадських організацій, щоб вони утрималися від проведення будь-яких акцій», - сказав Олег Махніцький, додавши, що під час проведення, зокрема, мирних акцій, дуже легко здійснити провокації, які можуть призвести до тяжких наслідків.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута заявив, що у Харкові через можливі провокації відмовилися від проведення військового параду в День Перемоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206