Віктор Медведчук упевнений, що вдаючись до фінансової допомоги Заходу, Україна повторює помилки Греції і прирікає не одне покоління на життя в боргах.

«Антикризова програма нової влади, продиктована МВФ, уже викликала масові невдоволення в суспільстві. Серед тих, хто постраждав від «нового економічного курсу» Кабміну, є пенсіонери, лікарі, вчителі, працівники соцсфери. Україна перебуває на межі соціального вибуху: в країні назрівають податкові, кредитні, пенсійні, студентські, чорнобильські та багато інших майданів», - написав політик у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Медведчук упевнений, що Україна повторює помилки Греції, в якій з початку економічної кризи відбулося понад 20 тис. страйків. «А напередодні візиту до країни канцлера ФРН Ангели Меркель (яка в очах греків є уособленням нав'язаного Заходом режиму жорсткої економії) стався найбільший за десятиліття теракт: вибух пролунав біля будівлі Центробанку в Афінах», - підкреслив політик.

Як відомо, державний борг Греції - найбільший в Європі: у 2013 році він перевищив 175% ВВП (за деякими даними, його сума становить близько 319 млрд євро).

Лідер «Українського вибору» назвав казками обіцянки вітчизняних чиновників стабілізувати соціальну ситуацію після одержання кредитів МВФ і ЄС.

«Українська влада не говорить про ту ціну, яку доведеться заплатити українцям за «щедру» підтримку Заходу. Девальвація національної валюти, урізання соціальних програм і виплат, підвищення податків та акцизів, викручування рук представникам малого та середнього бізнесу здатні спровокувати соціальний вибух, якого Україна ще не бачила за всі роки своєї незалежності», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185