Прокуратура оскаржила в судах рішення обласних і міських рад Луганської та Донецької областей про призначення референдумів щодо статусу цих регіонів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. генпрокурора Олег Махніцький.

«Усі незаконні рішення органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької області, які стосуються проведення так званих референдумів або встановлення фактів невизнання легітимних органів державної влади, прокуратура оскаржила в судовому порядку», - сказав Олег Махніцький.

За словами в.о. генпрокурора, у Донецькій області прокуратура подала 10 позовів на рішення Донецької обласної та міської рад, а також Селидівської, Макіївської, Дзержинської, Кіровської, Костянтинівського, Краснолиманської, Сніжнянської і Харцизької міських рад про проведення референдумів, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

У Луганській області подано два позови, перший – на рішення Луганської обласної ради про легітимність центральної влади, цей позов уже задоволений і рішення визнано незаконним; другий - на рішення Первомайської міської ради про підтримку народної ініціативи щодо проведення референдуму.

«На вимогу прокурора, при подачі позовів, відповідно до клопотання про забезпечення позову, ці незаконні рішення органів місцевого самоврядування зупинені судами», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124