Кордон України на ділянках з Придністров'ям та в Луганській області посилено охороняється, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«У зв'язку з поширеною в ЗМІ інформацією про потрапляння в Україну протягом кількох останніх днів численних груп російських диверсантів з території Придністров'я, Державною прикордонною службою була ініційована додаткова перевірка кожного з повідомлень. У результаті проведених заходів жодна з публікацій не знайшла свого підтвердження», - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що вже протягом декількох тижнів ця ділянка кордону посилено охороняється не тільки силами штатних прикордонних підрозділів. Нагадаємо, що на цьому напрямку також діє Місія ЄС з прикордонної допомоги Україні та Молдові (EUBAM), до охорони кордону також активно залучаються СБУ і МВС. Крім цього, з метою більш якісного відстеження обстановки у регіоні, постійно використовується прикордонна авіація, інженерні загородження, технічні засоби спостереження і т.п. Також у пунктах пропуску проводиться ретельний контроль всіх осіб і транспортних засобів, що прямують в Україну.

У Держприкордонслужбі зазначили, що посилена охорона кордону здійснюється й на інших напружених ділянках.

«Так, оперативно була врахована в охороні кордону інформація про можливе потрапляння на територію України з боку Ростова-на-Дону груп російських «козаків», найманців та екстремістів. На напрямках їхнього ймовірного руху були задіяні додаткові сили прикордонного відомства, СБУ та ЗСУ. Фактів перетину кордону організованими групами в пішому порядку або на автотранспорті не виявлено», - зазначили у відомстві.

За даними Держприкордонслужби, не підтверджується інформація про можливі порушення кордону на ділянці відділу «Мілове» Луганського загону. «І хоча ця ділянка дійсно є досить складною, багаторівнева система охорони кордону, яка тут побудована, дозволяє своєчасно реагувати на можливі порушення державного кордону. Зокрема, посилені прикордонні наряди, діє інститут інспекторів прикордонної служби, застосовуються технічні засоби спостереження, до охорони приєднується місцеве населення, організовано взаємодію зі співробітниками СБУ та МВС», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що поширення в ЗМІ недостовірної інформації жодним чином не сприяє стабілізації обстановки в прикордонних регіонах, а лише дезінформує населення, створюючи хибне уявлення про дії правоохоронців. Крім цього для перевірки цих повідомлень від безпосередньої охорони кордону відволікається персонал відомства та інших взаємодіючих підрозділів, врешті-решт - тільки зростають панічні настрої серед населення і підривається довіра до правоохоронних органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312