В.о. генерального прокурора України Олег Махніцький обіцяє незабаром внести у Верховну Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів, які посягають на територіальну цілісність України. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

«На сьогодні я вже маю право вносити подання до Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів. Я думаю, що невдовзі будуть внесені подання щодо кількох народних депутатів, які скоюють злочини, кримінальні правопорушення, зазіхаючи на територіальну цілісність нашої держави», - сказав Олег Махніцький, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, 6 травня народні депутати ухвалили зміни до законодавства, що дозволяють в.о. генерального прокурора вносити до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення парламентаріїв до кримінальної відповідальності.

Т.в.о. заступника глави Адміністрації Президента Андрій Сенченко заявив, що перше подання стосовно нардепа Олега Царьова вже надійшло від в.о. генпрокурора, але поки воно не розглядалося з огляду на те, що закон не набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208