У Криму всі безготівкові операції з 6 травня здійснюються тільки в офіційній валюті Росії - рублях, повідомила прес-служба Ради міністрів Криму з посиланням на першого віце-прем'єра Радміну Рустама Теміргалієва.

За словами чиновника, через припинення роботи українських банків на півострові, можливість забезпечення обігу гривні стає неможливою.

«Ніяких проблем кримська економіка у зв'язку з діями Нацбанку України не зазнає. Ми були до цього готові. Для плавного переходу на розрахунки в рублях населення протягом необмеженого періоду часу зможе обміняти гривню на рубль за курсом Центрального Банку Росії в будь-якій банківській установі. Готівкова гривня буде в обігу ще близько місяця», - сказав Теміргалієв.

За даними Радміну, в регіоні відкрито 207 відділень російських банків. Ще 51 з'явиться найближчим часом. Більше 23 тисяч юридичних осіб уже відкрили рублеві рахунки в банківських установах.

Нагадаємо, 6 травня Нацбанк вирішив призупинити роботу українських банків у Республіці Крим та місті Севастополі тимчасово - до закінчення окупації.

Ще з березня українські банки почали призупиняти свою роботу в Криму через невизначеність юридичного статусу банківської системи півострова.

Як раніше повідомляв Forum, правління Національного банку України прийняло рішення тимчасово припинити подальшу діяльність українських банківських установ та їхніх відокремлених підрозділів на території Криму і Севастополя.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163