Губернатор Одеської області Ігор Палиця заявляє, що зробить все можливе для проведення у регіоні виборів президента України та мера Одеси. Про це Палиця заявив увечері 6 травня на своїй першій прес-конференції.

За його словами, напередодні призначення у нього відбулася 2-годинна бесіда з в. о. президента України Олександром Турчиновим.

«Я запитав: «Ви впевнені, що я та людина, яка вам потрібна?». Він відповів: «Так». Я сказав, що не займатимуся на прохання будь-яких політичних сил зривом виборів чи будь-яких інших виборчих кампаній. Тому що я впевнений, що вибори призначені, вибори мають відбутися. Україна повинна отримати легітимного повноправного президента для того, щоб припинити всякі сварки. Хто буде цим президентом, обере народ», - заявив Палиця.

«Я не збираюся займатися фальсифікацією, або агітувати за того чи іншого кандидата. І ще... Жоден силовик в області, поки я - губернатор, не працюватиме на політичні партії. Прикривати чи виконувати їхнє завдання. Як тільки я не зможу відстояти рішення, яке буде нав'язуватися силовикам, я ставитиму питання про їх заміну, якщо вони не зможуть відстояти свою думку. Якщо у мене не вийде, я того ж дня висловлюся перед громадськістю публічно і піду з цієї посади», - заявив Палиця.
Губернатор також зазначив, що пропозиція очолити Одеську область стала для нього повною несподіванкою.

«Можливо, побачили і повірили, що я зможу якимось чином об'єднати людей, заспокоїти їх і довести, що Україна - це наше майбутнє, наша перспектива. Не треба нікого боятися, не треба нікуди прагнути в жодні інші країни, або геополітичні розташування. Після двогодинної розмови я погодився спробувати розібратися в ситуації, очолити область, хоча це для мене нове. Переважно я займався, починаючи з 20 років, бізнесом. Останнє, друге скликання, я народний депутат й адміністративно ще нічим не керував. Але ситуація на сьогодні в країні важка. Сподіваюся, ми скоро з неї вийдемо, і будемо думати про економіку, а не про зовнішню і внутрішню загрозу», - сказав Палиця, додавши, що саме тому він погодився очолити область.

«Я абсолютно чесний, прозорий, без всяких якихось цілей і завдань, які я переслідую в Одеській області, крім однієї мети - тут має бути мир, порядок, спокій, люди повинні думати про те, як більше заробляти, а не боятися виходити на вулицю і думати, що буде завтра», - сказав губернатор.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 травня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив Ігоря Палицю головою Одеської обласної державної адміністрації, звільнивши з цієї посади Володимира Немировського.

Нагадаємо, в ході сутичок в Одесі 2 травня загинуло 46 людей, більше 200 отримали травми і поранення. Станом на 6 травня встановлені особи 38 загиблих під час масових сутичок в Одесі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126