Державний секретар США Джон Керрі заявив, що жодна цивілізована країна не визнає псевдореферендум, запланований на 11 травня, в Донецькій та Луганській областях і що цей захід лише далі розділить Україну.

Про це Керрі заявив на спільній прес-конференції з Верховним представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон після семигодинних переговорів у Вашингтоні.

«Ми дуже стурбовані зусиллями проросійських сепаратистів у Донецьку та Луганську провести, відверто кажучи, псевдореферендум про незалежність 11 травня. Ми рішуче відкидаємо цю незаконну дію, яка тільки далі розділить Україну», - сказав Керрі, повідомляє «УНІАН».

«Його проведення створить ще більше проблем для зусиль щодо деескалації ситуації. Це насправді кримський сценарій - знову і знову, і жодна цивілізована країна не збирається визнавати таких псевдозусиль», - додав глава американської дипломатії.

Нагадаємо, народний депутат України Олег Царьов заявляє, що найближчою метою протестних рухів на сході України відтепер є «незалежність і суверенітет Луганської та Донецької республік», які будуть створені за результатами референдуму 11 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380