МВС України звернулося до Федерації футболу України, Прем'єр-ліги та Професійної футбольної ліги з клопотанням про проведення решти футбольних матчів сезону-2013/2014 років у робочий час у будні дні та без присутності глядачів.

Крім того, з міркувань безпеки, футбольні матчі, проведення яких було заплановано на території Донецької, Луганської, Одеської та Харківської областей, запропоновано перенести в інші регіони.

«На сьогодні в державі склалася несприятлива обстановка для проведення футбольних матчів. Це яскраво ілюструють останні резонансні події, що супроводжували футбольні матчі 27 квітня в Харкові і 2 травня в Одесі. МВС з розумінням ставиться до прагнення футбольного співтовариства зберегти в цілісності національну першість. Одночасно звертаємося до організаторів футбольних матчів і футбольних уболівальників з проханням поставитися з розумінням до цих вимушених заходів, адже життя і здоров'я людини є найвищою цінністю держави», - заявили в МВС.

Нагадаємо, в чемпіонаті України залишилося зіграти два тури - 11 і 18 травня. За регламентом, поєдинки останніх двох турів Прем'єр-ліги граються в один день.

Вчора стало відомо, що матч 29-го туру «Іллічівець» - «Динамо» відбудеться 11 травня на НСК "Олімпійський" у Києві, а не в Маріуполі. Крім того, стало відомо, що Луганськ не зможе прийняти матч 29-го туру «Зоря» - «Шахтар», який запланований на 11 травня. Де відбудеться ця гра, поки незрозуміло.

Також поки не відомо, де пройде фінал Кубка України з футболу, запланований на 15 травня. Матч повинен був прийняти харківський стадіон «Металіст», але влада міста попросила перенести гру в інше місто. Ймовірно, гра пройде у Львові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217