Святкова програма в Харкові 9 травня буде значно скорочена, оскільки окремі політичні сили збираються перетворити День Перемоги на день погромів. Про це йдеться у зверненні мера Харкова Геннадія Кернеса.

«Для мене, як і для більшості із вас, немає дорожчого свята, ніж День Перемоги. Наші батьки, діди, а для молодого покоління і прадіди - були солдатами тієї страшної війни. Ціною десятків мільйонів життів, втраченого здоров'я, покалічених доль вони дали нам можливість з року в рік святкувати цей день», - зазначив він.

За словами Кернеса, так вийшло, що сьогодні, вперше за останні роки, влада не може організувати для харків'ян повноцінне свято цього дня. «Ми не маємо права ризикувати здоров'ям городян і спокоєм Харкова. За інформацією, що надходить до нас, окремі політичні сили, для яких пам'ять про загиблих у тій війні нічого не означає, збираються перетворити День Перемоги у нашому місті на день погромів. Тому святкова програма в Харкові 9 травня буде значно скорочена», - підкреслив він.

«Але я запевняю всіх харків'ян - День Перемоги як був нашим найбільш шанованим святом, так і залишиться для нас назавжди святим днем. Мине час політичних баталій, Україна заспокоїться. І тоді ми зможемо з вами, як і раніше, збиратися на найбільшій площі Європи, щоб сказати ветеранам, дітям війни, трудівникам тилу наше спасибі за мирне небо, за перемогу над фашизмом», - зазначив мер.

За його словами, Харків завжди шанував і шануватиме всіх, хто віддав себе всього для досягнення Перемоги. «І я як харківський міський голова обіцяю, що всі ветерани та учасники війни повною мірою відчують турботу міської влади. Ми пам'ятали про вас не тільки в День Перемоги, так і будемо пам'ятати. І допомагати завжди - щодня, щохвилини. Ми зробимо все, щоб пам'ять про День Перемоги завжди жила серед харків'ян. Слава мужнім солдатам Великої Вітчизняної війни!», - йдеться у зверненні.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута заявив, що в Харкові через можливі провокації відмовилися від проведення військового параду в День Перемоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300