Країни «Великої сімки» допоможуть Україні та іншим європейським країнам збільшити обсяги видобутку нафти і газу й збільшити виробництво альтернативних видів енергоносіїв.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів енергетики США, Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії після засідання в Римі. Документ 6 травня оприлюднила Єврокомісія.

«Працюючи спільно з такими інститутами, як Міжнародне енергетичне агентство, Міжнародне агентство з відновлюваної енергії, міжнародними фінансовими інститутами, ми надамо технічну допомогу, включаючи залучення приватного сектора, і посилимо співпрацю з Україною та іншими європейськими країнами, які хочуть розвивати видобуток власних енергоресурсів відновлюваної енергії і посилити енергетичну ефективність», - йдеться в заяві, повідомляє «УНІАН».

Міністри енергетики країн «Великої сімки» також привітали підписання минулого тижня у Братиславі Меморандуму про порозуміння, який дозволить здійснити реверсне постачання газу зі Словаччини в Україну.

«Ми вітаємо зусилля Європейської комісії щодо визначення можливих напрямків реверсного постачання в наявних газопроводах, розробку планів надзвичайних дій на зиму 2014-2015 років на регіональному рівні та скоординовані дії зі збільшення прозорості газового постачання українськими магістралями», - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 квітня Україна підписала зі Словацькою Республікою, а саме з транзитною компанією Eustream, меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, який передбачає початок реверсивного постачання природного газу з території Словаччини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229