Сьогодні більшістю Верховної Ради було прийнято безпрецедентне незаконне рішення про видалення із закритого засідання Верховної Ради України в повному складі фракції Компартії. Про це йдеться в заяві фракції Комуністичної партії України у ВР.

 
 
Пропонуємо вам повний текст заяви:

«Сьогодні, 6 травня 2014 року, буржуазно-націоналістичною більшістю Верховної Ради було прийнято безпрецедентне антизаконне рішення про видалення із закритого засідання Верховної Ради України в повному складі фракції Компартії, за яку проголосувало три мільйони громадян України. Фракцію, яка рішуче виступає проти фашизації України, за єдність країни. Фракцію, яка послідовно захищає інтереси простих людей, а не інтереси олігархічних кланів і криміналу.

Після справедливих вимог лідера фракції Петра Симоненка про проведення відкритого засідання Верховної Ради, з тим, щоб український народ почув з перших вуст, хто і за що вбиває мирних громадян у Донецькій, Луганській областях, інших регіонах країни, живцем спалює людей в Одесі, профашистська більшість, всупереч чинному Закону України про парламентський Регламент, прийняла рішення про видалення депутатів-комуністів із зали пленарних засідань.

Неонацистська хунта розв'язала в Україні громадянську війну. Неонацистська хунта знищує територіальну цілісність країни. Неонацистська хунта, всупереч Конституції, законам і нормам міжнародного права кинула проти мирного населення армію і незаконні воєнізовані формування.

Неонацистська хунта на чолі з Турчиновим, Яценюком, Наливайченком, Парубієм, Ковалем, Аваковим та іншими - повністю винна у сотні жертв серед мирного населення, а вони несуть персональну відповідальність за звірства бойовиків і спалення живцем людей у Будинку профспілок в Одесі.

На їхніх руках кров «Небесної сотні», на їхніх руках кров усіх, хто загинув унаслідок розв'язаного ними та їхніми господарями з Білого Дому і Брюсселя кривавого громадянського протистояння в Україні. Цієї правди вони боятися, цю правду вони приховують від народу за дверима закритого засідання парламенту.

Фракція Компартії вимагала вшанувати пам'ять усіх загиблих в горнилі розв'язаної режимом громадянської війни. Але отримала відмову. Виявилося, що для цього режиму спалені його бойовиками одесити не жертви.

Фракція Компартії вимагає роззброїти каральні загони, сформовані з режимом неонацистських бойовиків «Правого сектору», так званої самооборони майдану, інших націонал-екстремістських організацій і криміналітету. Депутати-комуністи також вимагають від режиму негайно припинити всі бойові дії і провокації, сісти за стіл переговорів і прийняти консолідоване рішення, підписане лідерами всіх парламентських фракцій, в.о. президента і прем'єр-міністра, лідерами регіональних громад та головами місцевих рад, в якому чітко визначити питання і терміни проведення референдуму про територіально-державний устрій України, про статус російської мови і повноваження територіальних громад. У тому числі й щодо федералізації і збереження єдності країни.

Фракція Компартія виступила проти того, щоб посилаючись на можливі провокації, які сам же неофашистський режим й готує, підло і цинічно було фактично скасовано святкування Дня Перемоги. Тим самим, депутати прорежимної більшості - «Свободи», «УДАРу», «Батьківщини» і ті, що приєдналися до них, - ясно дали зрозуміти, що цей день для них - для неонацистів і неофашистів, як кістка у горлі.

Фракція Компартії заявляє: в Україні затверджується неофашистська диктатура. Державність країни цілеспрямовано знищується. Роблять це саме ті, хто найголосніше кричить про єдність і патріотизм! Ті, чия злочинна і антидержавна політика призвела до втрати Криму і загрожує «балканізацією» України.

Ті, хто сьогодні проголосував за антизаконне видалення фракції комуністів із зали пленарних засідань Верховної Ради, нібито за сепаратизм, є справжніми сепаратистами, які роздирають країну на олігархічні вотчини та позбавляють Україну політичного суверенітету і незалежності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392