Росія має намір провести військові паради в анексованих Севастополі і Керчі 9 травня. Про це міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив на черговій селекторній нараді з керівним складом збройних сил РФ.

Говорячи про підготовку до святкування 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, Шойгу зазначив, що у військовому параді в Севастополі візьмуть участь 70 літаків ВПС Росії, «які уособлюють 70-ту річницю визволення Криму від німецько-фашистських військ».

«Ви знаєте, що цього року Крим і Севастополь відзначають 70-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. У зв'язку з цим Міністерством оборони підготовлена насичена святкова програма. Так, у Севастополі та Керчі пройдуть військові паради. Крім того, у Севастополі відбудеться парад кораблів Чорноморського флоту і демонстраційний проліт 70 літаків Військово-повітряних сил», - сказав Шойгу.

За його словами, у День Перемоги в Севастополі також заплановані зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни та відкриття пам'ятника адміралу Дмитру Сенявіну, передає «ИТАР-ТАСС».

Святкування має продемонструвати всьому світові, що «традиції доблесті, мужності, вірності ратного боргу продовжуються і примножуються солдатами та офіцерами збройних сил РФ», - особливо відзначив глава російського військового відомства.

Шойгу нагадав, що заходи, присвячені Дню Перемоги, пройдуть у багатьох містах Росії, а також в інших країнах. «Найважливішим із них стане військовий парад у Москві. Його підготовка фактично завершена - завтра відбудеться генеральна репетиція», - заявив він.

Як відомо, у березні Росія анексувала український Крим. Анексії передували військова окупація півострова і нелегітимний референдум про його вихід з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198