Студенти, які навчалися у вишах на території Автономної республіки Крим, при переведенні в навчальні заклади на континентальній частині України отримають можливість навчатися коштом державного бюджету. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив в.о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко, відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання Верховної Ради.

Він зазначив, що на сьогоднішньому закритому засіданні Верховної Ради були внесені зміни до закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» в частині, що стосується освіти. «Ті молоді люди, які навчаються на території АРК, нині окупованій, і на території Севастополя, мають можливість перевестися в навчальні заклади на континентальній частині України. У цьому випадку будуть виділені додаткові бюджетні місця, як для тих, хто навчався на бюджетній основі, так і на контрактній», - заявив Сенченко.

Крім того, за його словами, цей закон містить ще одну норму, яка передбачає, що при вступі випускників середніх шкіл Криму в навчальні заклади на континентальній частині України вони отримують право на місце в гуртожитку. «І якщо дитина набрала достатню кількість балів, вона само собою проходить за конкурсом на бюджет. Якщо не набрала на бюджетне місце, але набрала бали для вступу на контрактній основі, то в такому разі не за рахунок дітей з інших регіонів і перерозподілу бюджетних місць, а додатково Кабмін виділяє відповідним вишам бюджетні місця», - підкреслив Сенченко.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Верховна Рада ухвалила відповідний закон 15 квітня.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169