Всі структури Самооборони Майдану діятимуть в рамках держпідрозділів МВС, Національної гвардії та армії, або створюватимуть батальйони резервістів. Таке рішення ухвалила рада сотників Самооборони під головуванням секретаря РНБО Андрія Парубія.

Сотники вирішили, що добровольці Самооборони відтепер діятимуть або в регулярних підрозділах Нацгвардії, спецпідрозділах при МВС, батальйонах територіальної оборони у збройних силах або інших формуваннях, створених державою для захисту країни.

Також Самооборона створить резервні батальйони територіальної оборони і відкриє центри набору та підготовки добровольців. Управління резервними батальйонами відбуватиметься за адміністративним принципом, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

 
 
Головними завданнями Самооборони визначили «забезпечити в найкоротші терміни формування держпідрозділів у різних силових структурах і наповнення їх патріотами» та «забезпечення на тилових територіях правопорядку, формування резерву та матеріально-технічної допомоги регулярним батальйонам».

Всім структурам Самооборони наказано переформатувати свою діяльність через 10 днів, або їх перестануть вважати частинами організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

578