16 січня народний депутат від КПУ Ігор Калетник діяв виключно згідно з регламентом Верховної Ради. Про це депутат заявив у коментарі «ГолосUA».

 
 
«По суті, я не є автором законопроектів від 16 січня, але я цілком поділяю думку, що на мирні демонстрації в масках та зі зброєю ходити не можна. Ні тоді, ні зараз», - підкреслив політик.
 
Так Калетнік відреагував на переслідування його з боку нового керівництва ГПУ за нібито фальсифікацію під час підрахунку голосів народних депутатів під час голосування 16 січня у сесійній залі.
 
«На превеликий жаль, влада з допомогою недорозвинених політиків чинить тиск на правоохоронні органи з метою розправи над своїми політичними конкурентами! Нова влада, незважаючи на свої гасла про демократію, нічим не відрізняється від режиму Януковича! Сьогодні значна частина тих, хто саджав у в'язниці Тимошенко, Луценка, Авакова і переслідував інших, ховають очі від сорому і не можуть знайти слова, щоб вибачитися ! За останні десять років влада діаметрально змінювалася вже чотири рази! І коли приходили одні, то відразу починали з переслідування своїх опонентів», - зазначив Калетнік.
 
За його словами, нинішня влада має «подорослішати» і навчитися боротися зі своїми суперниками політичними методами через підтримку виборців, а не через фізичне знищення, судову заборону або кримінальну розправу.
 
«Видовище, яке показово організував Янукович зі знищення Тимошенко і Луценка, відвернуло його від головного завдання, з яким він йшов на вибори, і головної обіцянки, що покращення життя настане вже сьогодні! І що він почує кожного! Це стало основою невідворотності його політичного кінця! Це ж чекає на нинішню владу, яка в ілюзіях ейфорії знову забула про людей! Хіба покращилися соціальні стандарти? Може скасували тупу бездарну пенсійну та медичну реформу, або долар подешевшав? Зарплати підвищилися? Злочинність зникла? Наркоманія подолана? Ні», - підсумував політик.
 
Як відомо, главі Апарату Верховної Ради надійшов лист з ГПУ, в якому йдеться про необхідність забезпечити передачу повістки Калетніку з вимогою з'явитися в головне управління ГПУ у кримінальній справі про підрахунок голосів під час голосування 16 січня.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231